Een gratis cursus volgen

We verwijzen je graag naar ons cursus overzicht. Hier vind je een selectie van cursussen die je online kosteloos kan volgen:

gratis cursussen


Gratis leren

Veel informatie is gratis beschikbaar op internet. Het hoeft niet altijd geld te kosten om een thuiscursus te volgen. Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over gezonde voeding, dan zal je diverse websites vinden die jou precies vertellen wat je wel en niet moet eten. Ook YouTube is een bron die we moeten vermelden. Hier vind je video’s over uiteenlopende onderwerpen. Sommige daarvan zijn dermate goed dat je ze een gratis cursus kan noemen. Als je van plan bent thuis een cursus te gaan volgen, dan kan het best verstandig zijn om eerst online op zoek te gaan naar informatie. Wie weet vind je alle benodigde info waarmee je prima uit de voeten kan. En bespaar je daarmee een hoop geld.

De keerzijde van gratis

Het risico van een gratis cursus is dat de aanbieder minder aandacht en energie heeft gestoken in het maken van de inhoud. We zien regelmatig dat informatie incompleet is en in sommige gevallen zelfs onbetrouwbaar. Vaak worden enkele elementen behandeld, maar mist een gratis cursus een kop en een staart. In sommige gevallen gaat het om een introductiecursus waarmee je wordt verleid om een betaalde vervolgcursus af te nemen. Hierdoor kan het zijn dat je minder leert dan mogelijk is. Bij een gratis cursus Engels haal je waarschijnlijk niet hetzelfde niveau als wanneer je een betaalde cursus was gaan volgen. Daarbij bieden betaalde cursussen vaak extra begeleiding en de mogelijkheid om een diploma te halen.

Waarom dan toch een gratis cursus?

Ondanks dit risico raden we je aan om toch naar een gratis cursus te kijken. Misschien met enige argwaan. Juist als introductie kan een gratis thuiscursus je het inzicht geven of je je verder wil verdiepen in dit onderwerp. Stel dat je een cursus mediteren wilt volgen, maar je weet nog niet of dat wel bij je past. Veel mensen zeggen er baat bij te hebben, maar het klinkt allemaal erg zweverig. In dat geval kan het handig zijn om eerst een gratis introductiecursus mediteren te volgen om te zien of het wat voor je is. Daarmee kan je voorkomen dat je betaalt voor een cursus die je niet af maakt.

Dus als je een online cursus wilt gaan volgen, kijk dan zeker welke gratis mogelijkheden er zijn. Op YouTube vind je misschien een goede video of kijk bijvoorbeeld in ons overzicht van thuiscursussen met de knop hieronder. Maar wees er wel van bewust dat de kwaliteit van deze cursussen minder is. Als introductie zijn ze prima, maar wil je meer dan is het zeker je geld waard om een betaalde variant te volgen.

Wij hebben een aantal gratis cursussen gevonden die de moeite waard zijn. Kijk hiervoor in ons overzicht:

gratis cursussen